Festők alkotás közben

Veszprém - Nyitott műterem várta az érdeklődőket a magyar festészet napja alkalmából az Íráskép Galériában pénteken. A galériába látogatók Debreczeny Zoltán festőművész mellett B. Hegedűs Piros fetőművészt és Dejan Pericset, az MKB kézilabdacsapat kapusát is megtekinthették alkotás, festés közben.

Deák Dóra

 

- A héten nyolcadik alkalommal zajlanak országszerte különböző rendezvények a magyar festészet napja alkalmából  - mondta Debreczeny Zoltán a nyitott műterem házigazdája, miközben épp egy festményén dolgozott.

Hozzátette, hogy a nyitott műhelyt könnyen meg lehetett valósítani, továbbá B. Hegedűs Pirossal több hasonló nyilvános szereplésük is volt már. Periccsel pedig ugyan nem ismerték egymást, de tudta, hogy ő is fest, így felkérte, mutassa be az alkotásait, amelynek a kapus nagyon örült.

 

Az egész napos rendezvény során a vendégek körbejárhatták a galériát, ahol a három művész képeiből nyílt kiállítás, továbbá láthatták, hogyan keverik az alkotók a színeket, hogyan készül el egy-egy képük, hogy lesz a fehér vászon egyre színesebb, hogyan lesznek az alakok, formák, tárgyak egyre felismerhetőbbek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!