Kilométer-milliomosok klubja - Ők aztán tudnak vezetni!

Sümeg - Ami egy átlagsofőr számára szinte elérhetetlen teljesítmény, az egy buszsofőrtől elvárás: százezer kilométereket vezessenek balesetmentesen.

Tremmer Tamás

Aki a mai forgalomban részt vesz, állandó veszélyhelyzetnek van kitéve. Éppen ezért örömteli, hogy a Somló Volán buszsofőrjei nem gazdagítják a baleseti statisztikát.

Sőt, amióta meghirdették a balesetmentes közlekedésért akciójukat - immár 11 éve - azóta 2008-ban volt a legkevesebb balesetük.

Mindezt Barta János, a Somló Volán Zrt. vezérigazgatója mondta amikor köszöntötte a többszázezer kilométert megtett autóbusz vezetőket. Hozzátette, a cég életében ez az egyik legkedvesebb ünnepség, hiszen a balesetmentesen közlekedők a társaság jó hírnevét öregbítik.

Az elmúlt 11 alkalom során még soha nem díjaztak 42 embert, ami az egész kollektíva - vezetők, és szerelők - munkáját dicséri. Ami szintén örömteli, a 23 saját hibás  koccanásuk során személyi sérülés nem történt. Pedig a buszvezetők tavaly több, mint kilencmillió kilométert vezettek!
 
Az elismerésnek szigorú feltéttelei vannak. A sofőr nem okozhat személyi sérülést, a saját hibás koccanás kárértéke pedig nem haladhatja meg a 250 ezer forintot.

A tavalyi teljesítményük után 42-en vehettek át elismerést és pénzjutalmat. 20-an 250 ezer-, kilencen 500 ezer-, nyolcan 750 ezer kilométer futottak balesetmentesen.

A kilométer-milliomosok klubja idén négy taggal gyarapodott. Hóbor József pedig az 1 250 000 kilométert is átlépte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!