Kitörési lehetőség az ivóvíz?

Várpalota - A város gazdaságának egyik fontos eleme, akár kitörési lehetősége is lehetne a térség alatt fekvő, jó minőségű ivóvíz ipari mennyiségű kiemelése, palackozása, értékesítése.

Szijártó János

Elsősorban erről tárgyalt a városházán Németh Árpád polgármesterrel Izrael nagykövete vasárnap. Aliza Bin-Noun nagykövet asszony úgy vélte, jók az esélyek a két ország, pontosabban izraeli cégek és Várpalota közötti, kölcsönös előnyökkel járó üzleti kapcsolat kialakulásában, hiszen a zsidó állam köztudottan ivóvízhiánnyal küzd, míg Várpalota akár exportra is termelhet.

Az önkormányzat ezen elképzelés jegyében egyébként több nagykövetséget is felkeresett már, és a polgármester tájékoztatása szerint biztató visszajelzések érkeztek az Egyesület Állomok, Dél-Afrika és Ukrajna külképviseletétől, de számos más - több európai -, kevés ivóvízzel rendelkező országot is megcéloztak az ajánlattal. Az eddigi kedvező tapasztalatok alátámasztják, igazolják az önkormányzat direkt gazdasági kapcsolatokat kereső kezdeményezését.

Tegnap az üzleti tárgyalásokon túl a polgármesteri hivatalban szó esett Izrael Állam és a Magyar Köztársaság közötti diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének huszadik évfordulójáról, majd a találkozó második felében a résztvevők márványtáblát helyeztek el a várpalotai zsinagóga falán, a második világháborúban elhurcolt zsidók emlékére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!