Pénteken bejelenthetik Parreira visszatérését a Bafana, Bafana élére

Johannesburg - Pénteken várhatóan bejelenti a brazil Carlos Alberto Parreira visszatérését a Dél-afrikai Labdarúgó Szövetség (SAFA) - legalábbis így tudja a helyi sajtó.

MTI

A brazil válogatottal 1994-ben világbajnok szakember 2008 áprilisában, családi okok miatt távozott a jövő évi vb-házigazda nemzeti együttesének kispadjáról, esetleges újbóli kinevezése azonban hétfő óta ismét téma, miután utódjának, Joel Santanának megköszönték a munkáját.
   
A The Sowetan című újság csütörtöki számában egy magát megnevezni nem kívánó SAFA-tisztségviselőt idézett, aki azt mondta: "Pénteken már lesz új szövetségi kapitányunk, de olyasvalaki, aki korábban már volt itt...".
   
A szintén brazil Santanának azért kellett távoznia - nyolc hónappal a világbajnoki rajt előtt -, mert irányításával a Bafana, Bafana 27 mérkőzéséből csak tízet nyert meg, hármat hozott döntetlenre, 14 alkalommal pedig kikapott, s a 76-ról a 85. helyre csúszott vissza a világranglistán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!