Régi-új városatya - Vámosi Tibor ülhet Hegyesi helyére Várpalotán

Várpalota - Három év szünet után kerülhet vissza a képviselő-testületbe a Hegyesi János megüresedett helyére jelölt Vámosi Tibor.

Szabó Péter Dániel

A szocialista városatya tizenhat éven át volt a testület tagja, ám a 2006-os önkormányzati választásokon egyéni körzetében elvesztette a választást, a párt listájáról pedig nem került be a képviselők közé.

Most három év szünet után visszatérhet a MSZP-frakcióba, a párt őt jelöli Hegyesi János megüresedett helyére.

Deák Istvánné országgyűlési képviselő, a szocialisták várpalotai szervezetének elnöke kérdésünkre elmondta, a választási bizottság is jóváhagyta Vámosi Tibor jelölését, így a csütörtöki testületi ülésen már le is teheti a képviselői esküt.

Ami a történet előzményeit illeti, lapunkban is beszámoltunk arról, hogy Hegyesi János, a párt korábbi városi elnöke szeptember elején önként lemondott képviselői mandátumáról, s ezt levélben közölte Németh Árpád polgármesterrel. Akkor Hegyesi azzal indokolta döntését, hogy elköltözik Várpalotáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!