Rio 2016 - Rogge bízik a rendezőkben

Olümpia - Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke bízik abban, hogy Rio de Janieróben, a 2016-os ötkarikás játékokon már nem lesz probléma a közbiztonsággal.

MTI

A NOB első embere csütörtökön a múlt hétvégén kitört riói drogháború hírére reagált.
   
"A biztonság mindig is az egyik legfontosabb dolog volt a számunkra, s hiszem, hogy a brazilok megtalálják a helyzet kezelésének helyes módját - mondta Rogge.

- Hét évük van megfelelően felkészülni az olimpiára, ráadásul rengeteget profitálhatnak majd a 2014-es labdarúgó-világbajnokság tapasztalataiból is."
   
Rio de Janeiro két hete kapta meg a nyári játékok rendezésének a jogát, annak ellenére, hogy a választás előtt többen ellenérzésüknek adtak hangot a város rossz közbiztonsága miatt.
   
A hétvégén a rivális drogbandák és a rendőrök között kitört drogháborúban eddig összesen 33-an vesztették életüket, köztük több rendőr is.

Luiz Inacio Lula da Silva közel 60 millió dollárnak megfelelő összeget ajánlott fel a városnak a rendőrség megerősítésére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!