Síremléket és arany ékszereket is loptak - Rendőrségi kishírek

Megyei körkép - Arany ékszereket loptak egy veszprémi lakásból, Balatonalmádi katolikus temetőjéből pedig sírköveket lovasítottak meg, de a hosszú hétvége alatt lebukott két csalásért körözött férfi is - híreink a zsaruktól.

Mátételki András

Arany ékszereket vittek el  

Ismeretlen tettesek összesen 2,5 millió forint értékben arany ékszert és 200 ezer forint készpénzt vittek el egy veszprémi lakásból a hosszú hétvégén. A Haszkovó úti lakás ajtaját felfeszítve jutottak be a betörők az otthonba, ahol alaposan körbenéztek.
 
Csalásért körözték 

Két körözöttet fogtak el a veszprémi rendőrkapitányság egyenruhásai a hosszú hétvége alatt. Az egyiküket jogerős szabadságvesztésre ítélte a Veszprém Megyei Bíróság, de ennek letöltésére nem jelentkezet. Hajmáskéren vasárnap a Soproni Városi Bíróság és a Győri Rendőrkapitányság körözése alapján fogtak el csalás, illetve sikkasztás miatt keresett személyt. 
 
Mozgáskorlátozott parkolóban bukott le 

Közokirat hamisításért indítottak büntetőeljárást az ellen a hajmáskéri férfi ellen, akit a járőrök egy veszprémi bevásárlóközpont parkolójában igazoltattak. Az illető a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyen állt meg autójával. Kiderült, hogy a nála lévő mozgáskorlátozott igazolványt az édesapjának állították ki, így ő jogosulatlanul használta. 
 
Síremlékeket loptak el 

Összesen 17 nagy értékű sírkövet loptak el Balatonalmádi katolikus temetőjéből. A sírkertben a rekultivációs rendezéskor a régi sírköveket egy vállalkozó jegyzékbe vette és elraktározta. A napokban a jegyzék áttekintésekor derült ki, hogy hiányzik 17, egyenként megközelítőleg száz kilógrammos sírkő. Valamennyi eltűnt síremlék vöröskőből készült, az anyagi kár milliós nagyságrendű. A rendőrség kéri, hogy akinek nagyobb mennyiségben bizonytalan eredetű vöröskövet ajánlottak megvételre, jelentkezzen az almádi rendőrkapitányság 88/593-910-es telefonszámán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!