Az átlövő váratlan távozása - Mocsai: a döntés kizárólag a szövetségi kapitányra és Tamásra tartozik

Veszprém - Az állampolgárság váltáson gondolkodó, jelenleg sérült Nagy László ügye után a héten egy újabb történés nehezítette a Pannon-kupa felkészülési tornán szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott munkáját. (Frissítve)

Horváth Gábor

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Tunézia elleni meccset követően, pénteken délelőtt az MKB Veszprém KC vezetőedzőjének, Mocsai Lajosnak a fia, Mocsai Tamás váratlanul lemondta a válogatottságot és elhagyta a nemzeti együttest. A Németországban légióskodó átlövő azzal indokolta döntését, hogy nem érzi a kapitány bizalmát. Csoknyai István meglepődött a távozáson, de nem haragszik a játékosra. - Bízom benne, hogy nem végleges az elhatározása. Nekünk minden értékre szükségünk van - nyilatkozta a veszprémi szövetségi kapitány.

Mocsai Lajos a Napló megkeresésére elmondta: úgy tudja, hogy fia döntése nem végleges. - Tamás több mint százszoros válogatott és az elmúlt években minden edzőtáborban és minden tornán ott volt. Nem érezte jól magát, a saját teljesítményével sem volt elégedett abban a felállásban. Elmúlt harminc éves, és azt mondta, hogy szívesen átadja a helyét a fiataloknak, viszont ha szükség van rá, több bizonyítási lehetőséget szeretne - világította meg a történtek hátterét a veszprémi mester, aki hozzátette: a döntés kizárólag a szövetségi kapitányra és a játékosra tartozik, biztos benne, hogy a jövőben megbeszélik majd a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!