H1N1: Ingyen oltanak a Veszprém megyei kórházban

Veszprém - E hét hétfőtől nem kérnek pénzt a megyei kórházban a H1N1 vírus elleni védőoltás beadásáért, az oltást kérőknek csak a vakcina árát kell kifizetniük, azaz 1675 forintot.

Martinovics Tibor

Az oltópont az intézmény földszintjén működik minden munkanap reggel nyolctól este nyolcig – tájékozatta lapunkat dr. Tótth Árpád.

A kórház orvosigazgatója elmondta: egymillió forintot kaptak az ÁNTSZ-től az oltópont működtetésére, ebből finanszírozzák az oltásban részt vevő egészségügyi dolgozók bérét, így a kórház vezetősége úgy döntött, annak érdekében, hogy minél többen kérjék az újinfluenza elleni egyetlen védekezőszert, elengedik az oltás árát. Már az első nap tapasztalatai azt mutatják, hogy nőtt az érdeklődés az oltás iránt – tette hozzá Tótth Árpád.

Információink szerint az ország oltóhelyei közül egyedül Veszprémben ingyenes a vakcina beadása, illetve néhány helyen a háziorvosok sem kérnek érte pénzt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!