Herendi porcelán: megmentik a munkahelyeket

Herend - Kétszázhárommillió vissza nem térítendő forrást nyert el a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. az Állami Foglalkoztatási Szolgálat munkahelyek megőrzéséről szóló pályázatán jelentette be Simon Gábor államtitkár a manufaktúrában pénteken.

Kiss Nikolett

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára elmondta: ezzel a cég 919 munkavállaló foglalkoztatását köteles biztosítani április végéig.

A cég ezt megelőzően az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) 7,3 milliárd forintos keretösszegű munkahelymegőrző programjai révén is kapott 217 millió forintos támogatást.

A foglalkoztatási szolgálat mostani pályázatán egyébként 18 vállalkozást támogattak a veszprémi kistérségben összesen mintegy 288,1 millió forint értékben, amellyel 1027 munkavállaló munkahelyének megtartása vált lehetővé.

A pályázóknak vállalniuk kellett, hogy megtartják a benyújtást megelőző havi átlagos statisztikai állományi létszámukat, így összességében 1479 munkahely őrződik meg a kistérségben.

Dr. Simon Attila, a manufaktúra vezérigazgatója elmondta: a herendi, speciális tudással rendelkező kollektíva esetében az elbocsátás nem megfelelő alternatíva a gazdasági válság okozta gondok enyhítésére, ezért is fontos az állami támogatás. A cég az idén négy-ötmilliárdos árbevétellel számol és sikeres évet hagy maga után.

Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke  a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a megyében 23 vállalkozás csaknem 1,5 milliárd forint uniós támogatást nyert el gazdaságfejlesztésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!