Lemondtak az alelnökök

Zirc - Lemondott a kistérségi társulás három alelnöke, mert nem tudnak, nem kívánnak együttműködni negyedik alelnök társukkal.

Győrffy Árpád

Veinperlné Kovács Andrea porvai, Csillag Zoltán bakonyszentkirályi és Kropf Miklós bakonynánai polgármester közös levélben jelentette be elhatározását a napokban Ottó Péter zirci polgármesternek, a társulás elnökének.

A kistérségi társulás szerdai ülésén a jelen lévő Csillag Zoltán és Kropf Miklós szóban is megerősítette a döntést, és jelezték, hogy azt mostantól érvényesnek tekintik. A távol lévő porvai polgármester lemondását akkortól tekintik érvényesnek, ha az időpontot is megjelöli, mert a levélben erre külön nem tértek ki.

Kropf Miklós a közös levélben is jelzettnek megfelelően kérdésünkre elmondta, hogy lemondásukkal tiltakozni akarnak a negyedik alelnök, Dombi László borzavári polgármester szerintük együttműködést akadályozó magatartására.

A kistérség polgármesterei a szerdai ülésen tárgyaltak a társulási szerződés módosításáról.

Ennek egyik eleme lett volna a porvai óvoda csatlakozása Bakonynána és Dudar Közös Igazgatású Közoktatási Intézményhez és a porvai önkormányzat csatlakozása a kistérségi társulás alapfokú oktatási és nevelési feladataihoz. A porvaiak szándékát 15 önkormányzat elfogadta, ám a községgel korábban társult településként működő Borzavár önkormányzata megvétózta az egyhangú támogatást kívánó lépést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!