Rotary Club - Tíz éve szolgálnak

Veszprém - Megalapításának tizedik évfordulóját ünnepelték szombaton a Rotary Club veszprémi szervezetének tagjai.

Varga Ibolya

Az ünnepi ülést Szabó Elek alapító tag vezette, aki korábban elnöke is volt a klubnak. Az ünnepségen képviseltette magát a Zonta és a Lions klub is. Először a balatonfüredi Sforzato Rézfúvós Kvartett lépett fel, majd Dávid Roland adott műsort, aki korábban Rot-Art-díjat kapott a klubtól. Hartmann Péter, a születésnapját ünneplő klub elnöke szólt arról, hogy mennyire felemelő érzés a szolgálat, ami a klubtagok alaptevékenysége. A munkahelyükön, a lakóhelyükön az országban, sőt nemzetközi szinten érnek el eredményeket.

Debrecenyi János Veszprém város polgármestere elmondta: semmilyen klubnak és szervezetnek nem tagja, de olyanba nem is vágyik, amelyik elválasztja nemük alapján az embereket. Tiltakozott az ellen is, hogy a férfiak kizárólag a logikus, míg a nők az érzelmeken alapuló megoldások hívei lennének. Ezzel együtt elismerte az ünnepeltek munkájának fontosságát, eredményességét. Ezt követően még több hazai és külföldi klub tagjai, vezetői köszöntötték a veszprémieket, egyebek között a passaui szervezet képviselői is, akikkel nemzetközi projekteket valósítanak meg. Köszöntötték, oklevéllel jutalmazták az alapító tagokat, a korábbi elnököket és mindazokat, akik dolgoztak a klub céljainak megvalósításáért.

A program második részében dr. Markovszky György, a Balatonvin Csopak Borlovagrend alapító tagja tartott előadást a magyarországi, benne a Veszprém megyei bortermelésről és dr. Nagy Zoltán, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának tanára az agyunk működéséről. Vasárnap a klubtagok és vendégeik szentmisén vettek rész a Szent Mihály bazilikában és megtekintették az érseki palota kicseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!