Uniós milliók a bölcsődének

Várpalota - Egy uniós pályázati sikernek köszönhetően 86 millió forintból újulhat meg a Ringató bölcsőde.

Szabó Péter Dániel

Mindezt Németh Árpád polgármester jelentette be sajtótájékoztatón. Elmondta, a Közép-Dunántúli Operatív Programban nyert 78 millió forintot nyolcmilliónyi önrésszel egészíti ki a palotai önkormányzat,  ami az épület teljes felújítása és akadálymentesítése mellett bővítésre, valamint az eszközök, játékok cseréjére is elegendő lesz. 

- A projekt keretében nemcsak az épület bővül, hanem plusz egy, speciális igényeket kielégítő csoportot is indítani tud majd a bölcsőde, ami jól illeszkedik az önkormányzat komplex családtámogatási rendszerébe. Lehetőség nyílik majd diétás étkeztetésre, hosszabbított nyitvatartásra az intézményben Az új csoportban a szülők is részt vehetnek majd  a bölcsődei foglalkozásokon, s igény szerint pszichológustól is nevelési tanácsokat kaphatnak - mondta el a polgármester.

A bölcsőde felújítási munkálatai a  támogatási szerződés aláírását, s a közbeszerzési eljárás lebonyolítását követően jövő tavasszal indulhatnak meg, s a tervek szerint 2010 végén vehetik birtokba az épületet a palotai apróságok. Németh Árpád hangsúlyozta, amennyiben lehetőségük lesz rá, a  kivitelezés során előnyben részesítik majd a helyi vállalkozásokat.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!