Idegtépő üdülési jog

A Napló online-on december 29-én megjelent "Óvakodj az üdülési jogtól!" c. cikkel kapcsolatban az alábbiakat szeretném megosztani.

Kiss Nikolett

Az eset hasonló, mint a veszprémi családé. Annyiban különbözik, hogy mi már rendelkeztünk üdülési joggal.

A kedves női hang közölte, hogy nem számít, hogy van üdülési jogunk, azért menjünk el az előadásra, és két fő részére 20 ezer forintért 3 napos üdülést kapunk.

Az előadást követően következett a beszélgetés. Miután elmondtuk, hogy már rendelkezünk üdülési joggal arra próbáltak rábeszélni bennünket, hogy vásároljuk másik üdülési jogot, a már meglévőt ők értékesítik, így még plusz jövedelemhez is jutunk.

Nem akartunk belemenni a cserébe, közöltük, hogy nincs pénzünk, csak akkor fogadjuk el, ha nem kell befizetni semmit.

Megcsinálták a szerződést, és közölték, 30 ezer forint szerződési díjat azonnal ki kell fizetni, majd azt követően 130 ezer forintot, a többit részletfizetéssel.

Nem akartuk aláírni a szerződést, mivel azt gondoltuk, hogy majd a korábbi üdülési jog értékesítéséből kerül levonásra. Az érékesítők rábeszélésének következtében - miután azt ígérték, hogy 4 hónapon belül megkapjuk a pénzt - aláírtuk a szerződést.

Otthon rájöttünk, hogy ismét hülyeséget cselekedtünk. Ajánlott levélben megírtuk, hogy elállunk a vásárlástól, vesszen a 30 ezer forint szerződéskötési díj.

A rámenős értékesítő telefonált, hogy fel kell menni Budapestre, mert alá kell írni valamilyen papírokat, és a szerződést fel kell vinni. Nem akartunk felmenni, közöltem, hogy ajánlott levélben elküldöm. Több alkalommal is telefonált, győzködött, hogy menjünk fel. 

Azért kellett felmenni, hogy visszavonassák a vásárlástól való elállást. Kérték, indokoljuk meg, miért akarunk a vásárlástól elállni. Közöltük, hogy a szerződésben az áll, hogy 15 napon belül indoklás nélkül el lehet állni a vásárlástól. 

Agresszívan viselkedtek, odahívták a jogászukat, megfenyegettek, hogy bíróságra adják az ügyet.

A jogász közölte, hogy mindig ők nyernek, mert veszteség érte őket, mert nem tudnák újként eladni az egyszer eladott üdülési jogot. Győzködtek bennünket, hogy vonjuk vissza az elállást, és küldjük el az előző üdülési jogra vonatkozó szerződés másolatát, hogy októberig értékesítik. 

Ez volt június 17-én. Azóta két e-mailt írtam, amelyre nem válaszoltak. Többször telefonáltam, a válasz az volt, hogy az ügy folyamatban van.

Most itt állunk két üdülési joggal, várjuk a fejleményeket, és fizetjük a részleteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!