Kinek kell ez így?!

Annak lehet örülni, hogy a Győr - Veszprém közötti vonalon hétvégenként megmaradt a vasúti összeköttetés, de az, hogy ez mire lesz elég hosszabb távon, az a jövő zenéje.

Tremmer Tamás

Jó, hogy a december 13-i vasúti menetrend változását követően legalább hétvégenként maradt három járatpár Győr és Veszprém között, az viszont szomorú, hogy hétköznap csak busszal lehet közlekedni.

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség elnöke, Bödecs Barnabás már az előkészítés során kétségeinek adott hangot, szerinte ez a megoldás utasvesztést okoz, amit jövőre a bezáráshoz fel lehet használni.

Két hét telt el az új menetrend hatályba lépése óta. Bödecs Barnabás nem lett derűlátóbb. 

- Az tisztán látszik például, hogy a diákok pénteken Győrből nem tudnak vonattal hazajutni Veszprémbe, illetve vasárnap Veszprémből csak egy órás zirci várakozással együtt lehet Győrig eljutni. Kinek kell ez így?! A buszjáratokat viszont sűrítették.

A szövetségi elnök azt elismerte, a bakonyi turistáknak megfelelő a járat, akár Győrből, akár Veszprémből akarnak utazni. De egy Veszprém-Pannonhalma kirándulást már ne vonattal tervezzünk, mert arra viszont nem jó a menetrend. Gondolkoztak charterjáratok, diák kirándulóvonatok indításán is, de egyelőre ehhez sem volt társ a vasúttársaság.

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetségnek továbbra is változatlan célja a napi vasúti közlekedés visszaállítása a két megyeszékhely között.

Ennek érdekében még a döntés előtt levelet írtak a kormánybiztosnak, a szakminiszternek, a MÁV illetékeseinek, de válaszra sem méltatták őket. Úgy látszik, nincs más választásuk, mint megvárni a kormányváltást, hogy újra tudják kezdeni a tárgyalásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!