Lezuhant egy munkás a Margit hídról

Budapest - Lezuhant egy pályaépítő munkás a Margit hídról hétfő délután, a férfi túlélte a balesetet. A kivitelező cég azonnali vizsgálatot indított az ügyben.

MTI

A tűzoltóság közlése szerint a felújítás alatt álló Margit híd budai hídfőjéhez közel egy férfi ismeretlen körülmények között a hídszerkezetre zuhant. A tűzoltók alpinista módszerrel mentették ki a megsérült férfit, aki az első tájékoztatás szerint a mintegy nyolcméteres zuhanás során medencetörést szenvedett.

 

Tóth Kata, a rekonstrukciót kivitelező Mh (Margit híd) 2009 konzorcium szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: egy munkás zuhant le a híd egyik pályalemezének bontása közben a hídtest alatt futó, egy méter széles vizsgálójárdára, nagyjából 5-6 méteres magasságból. Közölte, hogy az érintett szakaszt - az úgynevezett 4-es nyílást - korábban már átadták az egyik alvállalkozónak.

A szóvivő tájékoztatása szerint a cég azonnal vizsgálatot kezdeményezett az ügyben és a munkavédelmi szabályok szigorítását is meg kívánják vizsgálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!