Túlélő próba a Bakonyban

Veszprém - Közel félszáz csapat áll majd rajthoz az "54-es kihívása télen" honvédségi tájékozódási túlélő próbán a jövő héten a Bakonyban.

Szabó Péter Dániel

A január 27-én startoló kétnapos nomád viadalt, amelyen - ideális esetben, azaz ha nem téved el a csapat - kétszer huszonhét kilométert kell terepen megtenniük a három-négyfős csapatoknak, negyedik esztendeje szervezi meg a házigazda MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred és a Veszprémi Honvéd SE.

A kihívásokat kedvelő, elszánt katonák körében országszerte jól ismert a verseny, amelyen a tájékozódó képesség mellett az állóképesség és a téli túlélő képesség fejlesztésére is lehetőség nyílik. A próba helyszínéül épp ezért választották a Bakony-hegységet, hiszen változatos felszíni adottságaival megfelelő nehézségű útvonal kijelölését teszi lehetővé.

A menetfelszerelésben túrázó katonáknak a térképen megadott pontok érintésével kell beérniük a célba, a veszprémi Kossuth-laktanyába, ahol meleg teával és ebéddel várják majd őket.

A szervezőktől megtudtuk, eddig mintegy 150 honvéd jelezte részvételi szándékát, azaz férfi, illetve vegyes kategóriában közel félszáz csapat áll majd rajthoz az 54-es kihívásán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!