Fantasztikus siker - az MKB nagy lépést tett a csoportgyőzelem felé!

Veszprém - Négy góllal győzte le a veszprémi férfi kézilabdacsapat a német Rhein-Neckar Löwent a csoportdöntőnek is beillő Bajnokok Ligája-rangadón vasárnap.

Horváth Gábor

MKB- Löwen 34:30 (17:12)
Veszprém Aréna, 5000 néző.

MKB Veszprém KC: Peric  Iváncsik T. 2, Sulic 1, Lapcevic, LUSNYIKOV 1, Terzic 1, IVÁNCSIK G. 9. Csere: Fazekas (kapus), EKLEMOVIC 6, SESUM 7, Vilovski 1, PEREZ 4, Gulyás 2. Edző: Mocsai Lajos.

Rhein-Neckar Löwen: Szmal  Groetzki 4, Stefansson 2, Manojlovic, Klimovets 1, BIELECKI 8, GENSHEIMER 11 (5). Csere: Fritz (kapus), Roggisch, Müller 2, Prieto 2, Gudjonsson, Harbok. Edző: Ola Lindgren.

Kiállítások: 14, illetve 12 perc.
Hétméteresek: 1/0, ill. 5/4.

A Bajnokok Ligája hétvégi fordulójának egyik legjobban várt összecsapásán a klasszisokkal teletűzdelt Rhein-Neckar Löwen és a kupasorozatban október óta veretlen MKB Veszprém KC nézett farkasszemet egymással. A csúcsderbi tétje a B csoport első helye volt, a találkozó előtt mindkét gárda 12 ponttal állt. A vendégeknél sérülés miatt nem léphetett pályára az exveszprémi beállós, Bjarte Myrhol, a másik oldalon pedig Marko Vujin hiányzott.

Sesum adta meg a rangadó alaphangját, találatára csak négy perccel később tudtak válaszolni a németek. A felek már a találkozó elején nyilvánvalóvá tették, hogy a legádázabb harcra is felkészültek: Sulic és Roggisch azonnal megtalálták egymást a vendégek védőfalában, a bíróknak kellett figyelmeztetniük a két heves vérmérsékletű kézilabdázót. Iváncsik Gergő csak a játékszerrel törődött, szép gólja után labdát szerzett, igaz a megítélt hétméterest kihagyta, de a kipattanót már a hálóba küldte (8. perc: 3:1).

Remekül működött az MKB védelme, Eklemovic háromra növelte az előnyt, majd Lusnyikov volt eredményes, az Iváncsik testvérek összjátékát követően pedig kialakult az addigi legnagyobb különbség (8:3). Lindgren időkérése után összekapta magát a Löwen, amely szépíteni tudott (8:5), ekkor Mocsai Lajos hívta magához tanítványait. A németek próbáltak felzárkózni, de nem könnyítette meg a dolgukat az, hogy a bírók nem tolerálták tovább Roggisch szabálytalanságait, színészkedéseit és ehhez fűzött magyarázatait. A mannheimiek védekezőspecialistája nyolc perccel a szünet előtt megkapta harmadik kétperces büntetését, így a közönség harsogó Auf Wiedersehen-rigmusával kísérve végleg lesétálhatott a küzdőtérről.

A 25. percben Sulic 14:10-re alakította a meccs állást és annak ellenére, hogy a veszprémi támadógépezet kissé akadozott a hajrában, a hazaiak a dudaszóig eggyel még növelni tudták a különbséget.

A második félidő kezdetén az egyik oldalon a Szmalt váltó Fritz a másikon pedig a kapufa akadályozta meg a gólszerzést. A kiváló teljesítményt nyújtó Sesumot azonban nem sokkal később már senki sem tudta megakadályozni abban, hogy hat találatra hízlalja az előnyt.

A Löwen egyre eredményesebb támadójátékot mutatott be, de a Veszprém is rendre góllal fejezte akcióit. Sesum és Eklemovic neve mellett ekkor már öt-öt találat állt a jegyzőkönyvben és hiába tért vissza  német kapuba Szmal, a 42. percben 25:17-re vezetett az MKB.

A németek Lindgren időkérése után újabb rohamot indítottak:  a remek napot kifogó, a helyzeteit remek százalékkal a hétmétereseket pedig hiba nélkül értékesítő Gensheimer vezérletével közelebb jött vetélytársához a Löwen (25:20), ám a következő percekben a hazaiak ismét szorítottak egyet a gyeplőn. A veszprémi fal összezárt és hibára kényszerítette a vendégeket, akik sokszor támadásban és védekezésben sem értették meg egymást. Négygólos vezetésnél az 53. percben Sulic is megkapta a hármadik kétperces büntetését, ennek ellenére tovább nőtt a bakonyiak előnye (31:25). Az utolsó percekben már nem volt kérdés a pontok sorsa, de a vereség mértékének csökkentéséért nagyot küzdött még a Löwen, amelynek meg is volt az esélye a szépítésre, ám a korábban nagy bombákat eresztő Bielecki kezéből az utolsó támadásnál kipattant a labda.

Végig vetélytársa fölé nőtt a Veszprém, a bakonyiak taktikus, erőteljes, gyors és pontos játékára nem volt ellenszere a kiváló erőkből álló német gárdának. Az MKB sikerével két fordulóval a csoportkör vége előtt kétpontos, megnyugtató előnyre tett szert a BL B jelű hatosának élén.

Mocsai Lajos: - Nagy taktikai csata, igazi slágermeccs volt. Úgy érzem, sikerült végig a kezünkbe tartani a mérkőzést. Boldog vagyok, hogy jó játékkal sikerült legyőzni egy ilyen erős nyugat-európai csapatot.
 
Ola Lindgren: - Gratulálok a Veszprémnek. Nem könnyű itt játszani, amikor úgy tűnt, hogy feljövünk, hibáztunk. Nagyot küzdöttünk, ezzel elégedett vagyok. Összességében egy komoly színvonalú, fantasztikus hangulatú mérkőzést játszottunk.
 
Iváncsik Gergő: - Gratuláció a fiúknak, az edzőknek és a szurkolóknak. Erre a találkozóra mindenki félrerakott betegséget, sérülést és 160 százalékkal odatette magát.
 
Snorri Gudjonsson:  - A Veszprém ma egyszerűen jobban játszott. Pontot szerettünk volna itt szerezni, de 10-12 technikai hibát nem enged meg egy ilyen ellenfél.
 
Gulyás Péter:  - Nagyon hosszúnak éreztem a mérkőzést. A szívünk vitt előre minket és újra megmutattuk, hogy milyen egységes csapat, talán egész Európa legegységesebb társasága vagyunk. Ez a győzelem remek alapot ad a folytatásra, újabb lépést tettünk céljaink magvalósítása felé, ám a következő két csoportmérkőzésen is oda kell figyelnünk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!