Lelkisegély tanácsadó az egyetemen

Veszprém - A Pannon Egyetemen is működik lelkisegély tanácsadó, a hallgatók kérdéseikre, problémáikra online kaphatnak választ.

Balla Emőke

Odafigyeléssel megelőzhetők a tragédiák, vélik pszichológusok - a közép-európai országok között Magyarország volt az első, ahol a nyolcvanas évek végén kiépítették a pszichológiai tanácsadás rendszerét a felsőoktatási intézményekben.

A Pannon Egyetemen hallgatói kezdeményezésre, a mentálhigiénés hallgatói csoport gondozásában lelkisegély tanácsadó indult; a hallgatók lelki, életviteli, kapcsolati problémáikra keresik a megoldást. A tanácsadóban névtelenül, online kaphatnak választ kérdéseikre a fiatalok. Az oldalon publikus üzenetek is találhatók a pszichológus válaszával együtt, bátorítva azokat, akik még nem merték szakember segítségét kérni.

Az oldal 2008 őszétől működik, a problémák kezelésében gyakorlott pszichológus, Káplár Mátyás vesz részt (ő segítette a hallgatói mentálhigiénés csoportot az oldal kialakításában). A lelki segítségnyújtásban az egyetemi református lelkész, Török Ágnes is szerepet vállal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!