Jönnek a csimpik!

Stuttgart, Veszprém - Elindultak a csimpánzok Németországból Veszprémbe! Várhatóan az esti-éjszakai órákban érkeznek meg a Csimpánzvilágba.

zaol.hu

Stuttgartból két csimpánz érkezik a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadasparba: Suzi és Moritz.

A veszprémi állatkertészek reggel indultak Németországba, s a déli órákban már be is pakolták a csimpánzokat. Suzi és Moritz az első tagjai annak a csapatnak, melyet a fajmegmentő program keretében hoznak létre Veszprémben.

Hozzájuk később még két csimpánz csatlakozik : a 11 éves Ghafula a hollandiai Amersfoortból, tőle várják majd, hogy Moritz-cal utódokkal ajándékozzák meg az állatkertet. A csapat egy hét éves hímmel, Tjobbe-vel lesz teljes Arnheimből, ő veszi majd át idővel Moritz helyét a csapatban, ha az idősebb hím visszavonul.

Suzi 43, Moritz 47 éves, hosszú időt töltöttek a stuttgarti állatkertben, így az ottani törzsközönség és az állatkertészek is nehéz szívvel vettek tőlük búcsút.

A stuttgarti állatkertben viszont már nem lenne helyük, mivel ott más majmoknak alakítják át az intézményt, az ő kifutójuk felújításáról pedig nem lehet szó. Veszprémben viszont a németországinál lényegesebb jobb, mondhatni luxuskörülmények között élhetik le életüket a Csimpánzvilágban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!