Kommandósok fogták el a fegyveres rablókat - Videó az akcióról!

Veszprém, Székesfehérvár - A Veszprém megyei és a Fejér megyei rendőrök közös akció keretében fogták el azt a két veszprémi férfit, akiket egy február elején Székesfehérváron történt fegyveres rablással gyanúsítanak. A non-stop üzletet kirabló páros mindkét tagja bűnügyi őrizetben van.

Kiss Nikolett

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást, akik február 10-én éjfél után sí-maszkban, fegyverrel a kézben raboltak ki egy székesfehérvári nonstop vegyeskereskedést - több, mint százezer forintot, szeszesitalt és cigarettát zsákmányolva.
 
A büntetőeljárás során a fehérvári nyomozók által beszerzett információk és adatok alapján a szálak két veszprémi férfihez vezettek.

A 44 éves Gy.Zs. és a 41 éves Z.Z. elfogására szerda hajnalban került sor. A Fejér Megyei és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közötti jó együttműködésnek köszönhetően az elfogáskor a székesfehérvári nyomozóknak segítséget nyújtottak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság "Jutas" Beavatkozó Alosztályának kommandósai is, tekintettel arra, hogy a bűncselekmény elkövetésekor mind a két férfinél fegyver volt, és ellenállásukra lehetett számítani. 

 

Mind a két férfit lakásukban fogták el a rendőrök, majd ott házkutatást tartottak, melynek során előkerültek a rablás során használt fegyverek, sí-maszkok, valamint ruhák is. Ezek mindegyikét a fehérvári nyomozók lefoglalták.

A két személyt fegyveres rablás elkövetésével gyanúsítja a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Jelenleg mind a két büntetett előéletű férfi bűnügyi őrizetben van. Gy.Zs. korábban erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt, míg Z.Z. jellemzően vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt volt büntetve.
A Székesfehérvári Rendőrkapitányság kezdeményezte a Fejér Megyei Főügyészségen mindkettőjük előzetes letartóztatásának elrendelését.

A fehérvári nyomozók vizsgálják, hogy a két személy kapcsolatba hozható-e szintén a fehérvári UNO non-stop sérelmére márciusban elkövetett két másik rablással, illetve az ország más területén a közelmúltban elkövetett hasonló jellegű bűncselekményekkel.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!