Másfél óra jazz Szulák Andreával és a Budapest Jazz Orchestrával

Veszprém - Világslágerek, jazz örökzöldek és saját szerzemények hallhatók a Veszprémi Tavaszi Fesztivál nyitó eseményén, Szulák Andrea és a Budapest Jazz Orchestra közös koncertjén szombaton este hét órakor a Séd nagytermében.

Gaál Julianna

A koncert azért is nagyszabású, mivel az ország egyetlen professzionális big bandje tizenhárom tagú fúvós- és négy tagú ritmus szekcióval lép színpadra. Ahogy a zenekar tagja, Kollmann Gábor elmondta, Szulák Andreával, aki az egyik legsokoldalúbb hazai énekesnő, tavaly óta dolgoznak együtt. A Művészetek Palotájában adott nagysikerű koncert után fogalmazódott meg bennük: a produkciót minél szélesebb közönséggel szeretnék megismertetni, ezért turnéra indulnak. Ennek egy állomása veszprémi koncert.

- A másfél órás előadáson Szulák Andrea elsősorban lírai műveket szólaltat meg, míg a zenekarunk főleg saját szerzeményekre épít - hangsúlyozta Kollmann Gábor. - A koncert alapja a 2007-ben megjelent Everything's Allright című album lesz, melynek gerincét a latin jazz és a swing műfajú számok adják, bár repertorárunk a jazzirodalom klasszikusaitól a modern kortárs jazzig terjed.

A koncerten természetesen felcsendülnek a jazz műfaj elmaradhatatlan slágerei, melyeket annak idején Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong és Bing Crosby szólaltatott meg. A zenekar több ízben fellépett már a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Montreux Jazz Fesztiválon és a Művészetek völgye vendége is volt.

Kollmann Gábor hangsúlyozta, nagyon örülnek a lehetőségnek, hogy méltó és a muzsikához illő környezetben, egy színházteremben léphetnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!