Tetőn ragadt egy tolvaj

Tetőn ragadt egy tolvaj a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen; a férfit a tűzoltók hozták le, a rendőrök pedig elfogták - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

MTI

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: két sátoraljaújhelyi férfi a napokban egy lakatlan ház tetőszerkezetét megbontotta, majd a felszedett hullámpalákat ledobálták a földre.

Másnap újra visszamentek a hátra maradt faanyagért, ekkor azonban egyikük fennragadt a tetőn, nem tudott, vagy "nem mert lejönni onnan". Társa azonban sikeresen lejutott, így fentről könyörgött neki, hogy hívjon segítséget - ismertette a részleteket.

Hozzátette: a jó barát hívta a tűzoltókat, akik gyanúsnak találták a furcsa esetet, ezért értesítették a rendőrséget. Ennek köszönhetően a két hatóság egyszerre érkezett a helyszínre, s miután a tűzoltók leemelték a tolvajt, a rendőrök elfogták.

A társa ugyan elszaladt, de a nyomozók beazonosították őt is, mivel a tolvaj páros korábbi hasonló ügyeik miatt már nem ismeretlen a rendőrök előtt. A sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást a két elkövetővel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!