MKB Veszprém - Az elődöntő következik

Veszprém - A szombaton újabb Magyar Kupa-elsőséget szerző veszprémi férfi kézilabdacsapat kedden már ismét pályára lép. A bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén a Dunaferr SE látogat (17.00) az arénába.

Horváth Gábor

Sűrű hét elé néz a magyar férfi kézilabda. A pénteken kezdődő Pannon Kupára készülő felnőtt nemzeti csapat tagjai hétfőn kora délután találkoztak Alsóörsön és egészen csütörtökig Veszprémben dolgoznak Mocsai Lajos szakmai igazgató és Csoknyai István szövetségi kapitány irányításával.

Az MKB trénerpárosa emellett természetesen a klubcsapatot is edzi (hétfő délután először a Veszprém, aztán a válogatott keret gyakorolt az arénában), amely kedden 17 órakor a bajnoki elődöntőben a Dunaferrt fogadja.

- Hétfőn délután kezdtük el a felkészülést a Pannon Kupára a válogatottal, csütörtökig vagyunk Veszprémben. A Dunaferr elleni találkozó miatt a keret veszprémi tagjai csak szerdától vesznek részt a programban. A csapatot speciálisan a hétvégi felkészülési tornára jelöltük ki, a külföldön játszók közül ezúttal többek behívásától eltekintettünk. Szeretnénk kipróbálni a klubjukban jó teljesítmény nyújtó Halász Mátét és Lékai Mátét, Katzirz Dávidra is számítottunk volna, de a szegedi átlövő bordarepedés miatt nem áll a rendelkezésre - nyilatkozta lapunknak Mocsai Lajos.

A válogatott szakmai igazgatója és a Veszprém vezetőedzője a keddi bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban elmondta: a Dunaferr két hete erre az összecsapásra készül.

- Sok fiatallal állnak fel, így egy gyors ritmusú, kemény meccset várok. Bízom benne, hogy mindenki kiheveri a szombati kupaküzdelemben elszenvedett kisebb sérüléseket - jegyezte meg, hozzátéve, természetesen a keddi összecsapáson is számítanak szurkolótáboruk segítségére.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc nyitótalálkozóját azért hozták előre egy órával, mert az április 15-én Izraelben Európa-bajnoki selejtezőn szereplő magyar férfi juniorválogatott kedd este utazik el. A húsz év alattiak nemzeti együttesének keretébe hat dunaújvárosi játékos (Vitáris, Morva, Takács, Benmiloud, Pásztor, Bodó) kapott meghívót, de az időpont-módosítás ellenére kedden a vendégek nem szerepeltetik fiataljaikat Veszprémben.

- A két együttes nincs egy súlycsoportban, akár a juniorokkal, akár nélkülük. Ezért nagyon nem lett volna értelme harcolni az időpont megváltoztatásáért. A Veszprémnek sűrű a programja, ha bejutunk a kupadöntőbe, a miénk is az lett volna. Viszont azzal, hogy bevállaltuk a találkozót, senki nem kereshet mentséget, hivatkozhat a meccs után bármire is. Vannak céljaink, például az, hogy minél szorosabb részeredményeket érjünk el - mondta el Imre Vilmos.

A dunaújvárosiak szakvezetője kiemelte: újabb, ifjúsági és serdülőkorú fiatalok kaphatnak lehetőséget csapatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!