Elismerés a káoszban - Átadták az idei Csillag-díjakat

Veszprém - A megyei kórház egykori főorvosára, a tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Csillag Józsefre emlékeztek kedden, az intézményben. A tudományos előadással egybekötött emlékülésen átadták a főorvos halálának ötödik évfordulóján, tavaly alapított Csillag-díjakat.

Martinovics Tibor

Dr. Mészáros Iván főorvos, kézsebész illetve Balogh Emil csopaki háziorvos kapta idén a Csillag-díjat.

Az elismerés értékét növeli, hogy a díjra való jelölés nyilvános, páciensek, orvosok, civil szervezetek, magánszemélyek egyaránt ajánlást tehetnek a díjazottra. A jelöltek közül végül egy szakmai bizottság választotta ki a díjazottakat. 

- Azok az orvosok kaphatják meg az elismerést, akik Csillag doktor szellemiségének megfelelően közvetlen kapcsolatot tartanak a betegekkel, akik a jelenlegi rendkívül nehéz körülmények ellenére képesek időt és figyelmet szentelni a páciensekre, akik a gyógyítás frontvonalán dolgoznak.

Ez nem életműdíj, de fontos volt, hogy a jelenlegi kaotikus állapotban is elismerjük szakmánk legjobbjait - válaszolta a Napló kérdésére dr. Vándorfi Győző, a Csolnoky Ferenc Megyei Kórház főorvosa.

A díj egyik alapítója hozzátette: Csillag József igazi polihisztor volt, széles látókörének, műveltségének köszönhetően mindenkivel szót tudott érteni. A betegek felé empátiával fordult, felkészültsége, szakmai és emberi értékei egyaránt példaértékűek voltak. Szellemisége követendő példa fogalmazott Vándorfi Győző.

Az évente egy kórházi orvosnak illetve egy háziorvosnak adható díjat az egyik legnagyobb magyar gyógyszergyártó cég szponzorálja.

Az emlékülésen dr. Bertalan Rita, a kórház gyermekosztályának orvosa és dr. Korzenszky Richárd tihanyi perjel tartott előadást.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!