Hárman is utaznak

Veszprém, Ajka - Töreky Balázs, Árvai Krisztián és Fertig Fruzsina kalapácsvetők már biztosan részt vehetnek a szingapúri ifjúsági olimpia európai kvalifikációs versenyén Moszkvában.

B. Virág Rita

Közeledik a végső nevezési határidő a moszkvai kvalifikációs viadalra, ahová a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) 26 sportolót szeretne kiutaztatni. A MASZ elsősorban olyan atléták részvételét teszi lehetővé, akik eséllyel pályáznak arra, hogy kvótát szerezzenek az augusztusi szingapúri ifjúsági olimpiára (EYOF). Ennek érdekében a magyar szövetség minden számban szintet határozott meg. Eddig hét fiú és nyolc lány tudta teljesíteni az elvártakat, köztük a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) három sportolója.

A fiú kalapácsvetőknél a 67 méteres szintet Töreky Balázs 69,59 méterrel, Árvai Krisztián 71,20 méterrel abszolválta. A lányoknál a MASZ 52 métert állapított meg, itt Fertig Fruzsina 56,43 métert dobott, így utazhat az orosz fővárosba.

Az ajkai Kulics Máté, aki korábban a VEDAC, jelenleg a KSI színeiben versenyez, diszkoszvetésben pályázik jó eséllyel a moszkvai részvételre. Jelenleg 28 centiméter választja el a repülőjegytől, ám a hétvégi Budapest-bajnokságon még legyőzheti az 54 métert.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!