Kistérségi szülinap Szentgálon

Szentgál - Rendhagyó módon folytatódott a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulás ötödik születésnapjának ünneplése, általános iskolások vetélkedtek a vidékükről.

Győrffy Árpád

A kistérségi társulás oktatási referense, Kotzó László még a télen indította el a vetélkedőt az interneten. A résztvevő húsz csapat meghívást kapott az élőben tartott döntőre is.

A Lőrincze Lajos Általános Iskola tornatermében pénteken megtartott vetélkedőt dr. Francia Ferenc, a kistérség munkaszervezetének irányítója vezette.

A gyerekeknek be kellett mutatni magukat, településüket, különbözőző szellemi és ügyességi feladatokat kellett megoldani. Az utolsó fordulóba továbbjutó csapatok mindegyike kapott kisebb-nagyobb jutalmat.

A dobogósok közül a 3. helyezett a nagyvázsonyi Kinizsi vitézei csapat 100 ezer forinttal gazdagította iskoláját a kistérség forrásaiból, a 2. helyezett Nemesvámosi betyárok 200 ezer, harmadik a Szentgáli huszárok 300 ezer forintot nyertek iskolájuknak a kiváló szereplésükkel.

A vetélkedő mellett 100-100 ezer forinttal jutalmazták a hajmáskéri, nemesvámosi és a tótvázsonyi iskolát a kistérségi tanulmányversenyek megszervezéséért.

A díjakat dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő, Porga Gyula veszprémi alpolgármester és Köbli Miklós hajmáskéri polgármester, a kistérségi társulás elnöke adta át.

Garai György, a szentgáli Lőrincze iskola igazgatója a három legjobb nem helyi csapatot - nemesvámosi, a vázsonyi mellett egy másik nagyvázsonyit - ingyenes barlangtúrára hívta a Kőlik-barlangot működtető egyesület ajándékaként.

A program zárásaként a herendi kötődésű Dávid Roland gitáros-énekes adott koncertet a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!