Miért zártak be hamarabb?

Balatonfüred - Több olvasónk csalódottságának adott hangot, mert, mint elmondták, csak azért látogattak vasárnap Füredre, hogy megismerkedjenek a felújított Jókai Emlékházzal és az új Városi Múzeummal, amelyeket zárva találtak.

Munkatársainktól

A belépés ingyes volt, csakhogy ők ezt nem tapasztalhatták meg, mert mindkét múzeum délután három, illetve négy órakor már zárva volt, holott este hatig hirdették meg a nyitvatartásukak.

- Elnézést kérünk mindenkitől, akinek a múzeumok bezárása bosszúságot vagy csalódást okozott. Az igazság az, hogy hivatalosan délután három óráig volt meghirdetve a múzeumok nyitva tartása, ennek ellenére vasárnap egy mozgássérült csoport kérésére négyórakor még külön kinyitottuk a Jókai Villát. Mindegyik nap az ígértnél tovább voltak látogathatók a múzeumok, a hétvégén közel háromezer vendég volt a két intézményben, de ettől függetlenül megértem azokat, akik csalódottak a múzeumok bezárása miatt - válaszolta érdeklődésünkre Doncsev András, az intézményeket működtető nonprofit kft. igazgatója.

A Jókai Emlékházat és a Városi Múzeumot ezentúl hétfőnként mindig zárva tartják, keddtől csütörtökig illetve vasárnap 10-18 óra között, pénteken és szombaton 12-20 óra között várják a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!