Felelőtlen csónakázók

Badacsonytomaj - Egy hatvan év körüli magyar nő életét mentette meg a vízimentők két szabadnapos munkatársa szerdán a balatonfenyvesi strandon.

Mátételki András

A hölgy feltehetően a cukorbetegségével összefüggésben a vízben rosszul lett. A beteg szerencséjére ezen a strandon nyaralt két vízimentő lány. Őket egy német hölgy értesítette, akinek a férje vette észre, hogy az idős nő rosszul lett, és elmerült a vízben. A férfi kezdte kihúzni a part irányába a hölgyet, majd a két vízimentő átvette az ekkor már eszméleténél levő beteget. A nőhöz mentőt hívtak, akik ellátták a beteget.

A fenti eseten túl elsősorban a meggondolatlan, felelőtlen strandolók okoztak kisebb gondokat például, amikor Balatonmáriáról Balatongyörökre indult két német állampolgár egy gumicsónakkal.

Az első fokú viharjelzés ellenére a mentőmellény nélkül evező férfiakat a vonyarci strand vízimentője vette észre. Az ő jelzését követően a zánkai központ diszpécsere riasztotta a vonyarci vízimentőket, akik partra vitték a túl bátor németeket.

Badacsonytomajból öt fiatal indult a déli part irányába a vihar előtt. A vakmerő próbálkozókat a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának ábrahámhegyi hajója fordította vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!