Szurikáták új otthona

Veszprém - Megújult, tágas kifutónak örülhetnek a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark szurikátái. Az új helyen akár gyarapodhat is a kis család.

Németh F. Bernadett

- Nem csak milliós beruházások vannak az állatkertben - mondja az újságíróknak Török László igazgató, aki az Afrika-ház építéséről érkezik a szurikátákhoz -, hanem ilyen kisebbek is, amik azonban nagyon fontosak az állatok tartásához és az állatkert folyamatos megújulásához. A szurikáták, bár kicsiny állatok, a látogatók egyik kedvencei.

Igaz, hamar zsúfolttá is válik az új kifutó környéke, mindenki látni akarja, ahogy a kedves kis állatok birtokba veszik az új kifutót és kedvtelve fogyasztják el a lisztkukacokat. A kifutóba Sigmond István, a Kittenberger Zoo Alapítvány elnöke engedi ki őket.

Az alapítványtól kapott háromszázötvenezer forintból építették meg a kifutót, mely kétszer akkora, mint az előző volt. A külső megjelenés illeszkedik a zoo új arculatába, olajzöldre festett deszkapalánk és fakerítés. Az álatokról szóló tájékoztatók is megújulnak, a szurikáta kifeutó mellett már ilyen, egységes kinézetű, rövidített változat látható.

A kifutó aljába sűrű dróthálót feszítettek ki, hogy a szurikáták ne tudják kiásni magukat. Ebben ugyanis bajnokok. A dróthálóra föld, homok került és néhány kidőlt fa, hogy legyen min játszaniuk. Az állatkertészek szerint elképzelhető, hogy a megnövekedett térben nagyobb nagy majd a szaporulat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!