Fényvarázs a Balatonon

Badacsony - Mintegy félszáz vitorlás vett részt abban a lampionos felvonulásban, amelynek immár több éves hagyománya van a tóparti településen.

Szijártó János


A fényvarázsként ismert program résztvevői  színes lampionokkal  díszítik ki vitorlás hajóikat és úgy siklanak ki a vízre. A pazar látványt az idén is megfejelték a szervezők egy színes tűzijátékkal. Ennek befejeződése után a hajók visszatértek a mólóhoz, ahol egyenként bemutatkoztak a kapitányok. A badacsonytomaji Egry művelődési központ szervezésében immár évtizedes  múltra tekint vissza a fényvarázs. Az ötletgazda, Nagy László lapunk érdeklődésére elmondta, hogy eleinte kisebb vízijárművek, kenuk  szálltak be a lampionos akcióba, de az évek során a vitorláshajók vették át a stafétabotot.  A csütörtök esti rendezvényt hatalmas érdeklődés kísérte, rengetegen figyelték a partról a pazar látvány nyújtó feldíszített, színes fényeket árasztó  felvonulást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!