Kegyelmi állapot jöhet?

Várpalota - Talabér Mártát, a Fidesz-KDNP jelöltjét ajánlotta a választók figyelmébe az őszi önkormányzati választásokon Németh Árpád, a település jelenlegi, szintén fideszes polgármestere.

Kiss Nikolett

Németh Árpád a pénteki sajtótájékoztatón hangsúlyozta: mindenkit kér, aki a korábbi választásokon őt támogatta, és elégedett a város elmúlt négy évben történt fejlődésével, az most Talabér Mártával és a csapatával tegye ugyanezt.

Akkor ugyanis előállhat az a kegyelmi állapot, hogy a város polgármestere egyben a térség országgyűlési képviselője is, ez pedig sokkal hatékonyabb lobbierőt jelent mondta.

A polgármester hozzátette azt is: Talabér Mártát már tájékoztatta a folyamatban lévő ügyekről, pályázatokról. A város egyébként 2,5 milliárd forintos uniós támogatáshoz jutott az elmúlt időszakban, ezek a beruházások azonban már csak a következő önkormányzati ciklusban valósulnak meg.

- Az azt megelőző 16 évhez képest nagyot lendített a város szekerén az elmúlt négy év - fogalmazott Talabér Márta.

Az állóvíz megpezsdült, elindultak a pályázatok is. A térség országgyűlési képviselője, a megyei közgyűlés alelnöke azt mondta: azért vállalta a jelölést, mert a következő négy évben nagy lesz a települések közötti verseny a pályázati források elnyeréséért.

Ezek nagy részét az előző kormány már szétosztotta - mondta, így nagyobb esélyt jelenthet, ha egy polgármester országgyűlési képviselőként is tud lobbizni.

Talabér Márta szerint a legfontosabb feladat a városban a munkahelyteremtés, illetve az oktatási intézmények felújítása.

Németh Árpád kérdésünkre elmondta: az ő neve semmilyen formában nem lesz rajta ősszel a szavazócédulákon, de tanácsaival, tapasztalatával nagyon szívesen segíti a jövőben is a várost. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!