Végre elviszik a sittet

Veszprém - Kényszermegoldásként került a Füredi út és a körgyűrű találkozásánál lévő területre az a nagy mennyiségű sitt, ami a csatornázás közben keletkezett, nyilatkozta lapunknak a Switelsky egyik vezetője.

Mátételki András

Csitáry Károly főépítésvezető érdeklődésünkre elmondta, a munkák megkezdése előtt megkeresték az önkormányzatot, hogy legalább három helyet jelöljenek ki nekik, ahol átmenetileg tárolhatnák a földet, betont, aszfaltot. Egy ilyen helyet sem tudtak mutatni a városháza munkatársai. Ezért bérelték a magánterületet - betartva a jogszabályi előírásokat -, ahová nem került veszélyes anyag, mivel az aszfalt már nem számít annak. Azért is nem vitték messzebbre a sittet, mert a föld jó részét a munkagödrökbe visszahordták.

A főépítésvezető hangsúlyozta, ideiglenes helyről van szó, s már megkezdték a felesleges anyagok elszállítását egy befogadói nyilatkozattal rendelkező területre. Természetesen a Füredi úti telket eredeti állapotban állítják majd vissza. A városban a csatornaberuházási munkákkal - előreláthatóan - szeptember végére végeznek. 

Arra a kérdésre, hogy a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Vízügyi Felügyelőség indított-e eljárást ellenük, Csitáry Károly nemmel felelt, mivel a munkálatok megkezdése előtt engedélyt kaptak a magánterület használatára.

 

Mint azt már megírtuk, az uniós 3,2 milliárd forintból a megyeszékhelyen hetven utcában, mintegy 30 kilométer hosszúságban kicserélik a víz- és a szennyvízvezetéket, illetve jutott pénz a szennyvíztelep rekonstrukciójára is.

A veszprémiek már alig várják, hogy befejeződjön a beruházás, mert a város az elmúlt hónapokban valóságos labirintussá változott: hol egyik, hol másik utcát zárták le, teljes volt a káosz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!