Halotthamvasztó épülne Nemesvámoson

Nemesvámos – Rendkívüli testületi ülést tartottak szerdán a községben, mert az elmúlt napokban aláírásgyűjtés kezdődött egy leendő halotthamvasztó építése ellen.

Mátételki András

A képviselők arról döntöttek, a szerény számú érdeklődő előtt, hogy ügyféli jogállás elismerését kérik a füredi építésügyi hatóságnál. Erre azért lesz szükség, hogy az önkormányzat betekinthessen a hatósági eljárásba. ( Az ügy azért került Füredre, mert Nemesvámos ugyan építéshatóságilag a megyeszékhelyhez tartozik, viszont az épület tervezője a veszprémi önkormányzatnál dolgozik.)

Egy veszprémi vállalkozó már a nyáron megvette a földterületet egy magánszemélytől. Elhangzott szerdán este az is, hogy a település rendezési terve nem tiltja ezt a beruházást sem, továbbá hiába rendelnének el most változtatási tilalmat, ezzel nem lehetne megakadályozni a krematórium építését. A községben a jövő héten, október 6-án tartanak a témáról lakossági fórumot 17 órától a művelődési házban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!