Házkutatás a várpalotai önkormányzatnál

Várpalota - Iratokat foglaltak le a nyomozók az önkormányzatnál és a közüzemi kft.-nél a múlt héten - erről a megyei főkapitányság sajtóreferense tájékoztatott.

Munkatársainktól

Frankó Mariann elmondta: szeptember 7-én, kedden jártak a megyei főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának nyomozói a várpalotai önkormányzatnál és a közüzemi kft.-nél, ahol iratokat foglaltak le, hogy ha szükséges, akkor a   későbbiekben a nyomozók rendelkezésére álljanak. Hozzátette, hogy jelenleg vagyon elleni bűncselekmény gyanújával folytatnak nyomozást ismeretlen tettes ellen. Azt a nyomozás későbbi szakában lehet eldönteni, hogy megvalósult-e bűncselekmény, és ha igen, akkor milyen jogi minősítésű.

Az ügyben megkerestük a várpalotai polgármestert is.

- A rendőrségi tisztviselők adásvételi szerződéseket, testületi határozatokat és értékbecsléseket kértek el. Nyilvánvaló egyébként számomra a feljelentés kampányhoz való időzítése - mondta el Németh Árpád.

A történet előzménye, tudtuk meg Németh Árpád polgármestertől, hogy az év elején névtelen levelekben bűncselekményekkel vádolták meg az önkormányzatot és a városi tulajdonban lévő Várpalotai Közüzemi Kft-t.

- A rendőrök természetesen nem betörtek a hivatalba, hanem elkértek 2007 és 2009 közötti, ingatlaneladásokhoz kapcsolódó, egyébként nyilvános adatokat, amelyeket készséggel átadtunk nekik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!