Patrik egyre jobban van

Ajka - Lapunk és olvasóink kis pártfogoltja, a hatéves Hacher Patrik olyannyira jól érzi magát, hogy jövő ilyenkor akár már az iskolapadba is beülhet.

Tóth B. Zsuzsa

A tavalyi év végén májátültetésen átesett kisfiú történetére még bizonyára mindenki emlékezik. Patrik és családja megsegítésére egy éve másfél millió forintot gyűjtött össze olvasóival együtt a Napló.

A kisfiú egészségét azóta is folyamatosan nyomon követjük, szerencsére egyre jobb híreket kapunk felőle. Ugyan most egy kicsit megfázott, köhög és náthás, de szerencsére nincs nagyobb baj.

Minderről tanúskodnak a rendszeres orvosi vizsgálatok, amelyekre már egyre ritkábban kell felutaznia a családnak a fővárosba. Hathetente ellenőrzik Patrik máját és szervezetét, vért vesznek, és az ultrahang sem maradhat el.

A legutóbbi eredmények is azt igazolják, hogy a szervezete befogadta a tavaly Németországban beültetett májat, amellyel akkor, az utolsó pillanatban mentették meg az életét.

Patrik májusban a hatodik születésnapját ünnepelte, a jövő év elején pedig akár már óvodába is járhat, végre nem kell tovább nélkülöznie a gyermek közösséget. Aztán szeptembertől iskolás lehet. Igaz, a szülei azt mondják, ha az orvosok időközben még egy, vagy akár két év várakozást tanácsolnak, ők azt sem bánják.

A legfontosabb, hogy egyetlen gyermekük egészséges legyen. A szülők ma is emlegetik, mennyire hálásak mindenkinek, aki segített és vallják, hogy nem is tudják, mi lenne ma velük, ha akkor nincs ez a hatalmas összefogás. 

PATRIK-DOSSZIÉ
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!