Három meccs, két nap alatt

Balatonfüred, Veszprém - Mindkét megyei NB I-es kézilabdacsapat nemzetközi kupamérkőzést játszik hétvégén. A most debütáló fürediek rögtön kettőt is. A svéd és a moldáv ellenfél már megérkezett, utóbbi huszonnégy órás buszút után.

Munkatársainktól

Ha kedvük úgy tartja, a térség kézilabdarajongói akár három nemzetközi összecsapást is megtekinthetnek ezen a hétvégén élőben. Az érdeklődőknek nincs más dolguk, mint a két nap alatt Füred-Veszprém-Füred sorrend szerint váltogatni az állomáshelyeket. A Balaton-parti együttes ugyanis szombaton 14.30-as kezdettel lép pályára a moldáv HC Olimpus ellen, az MKB Veszprém KC ugyancsak szombaton, 17.25-kor fogadja a Veszprém Arénában a svéd S„vehofot, másnap pedig  mivel a vendégek lemondtak a pályaválasztói jogról  ismét BKSEHC Olimpus meccset rendeznek (18.00).

Veszprém megint ünnepre készül, hiszen a magyar bajnok ezen az őszön mindegyik riválisát két vállra fektette a Bajnokok Ligájában, ráadásul a csapat idén ma lép pályára utoljára a rangos sorozatban. A B csoportban éllovas és hibátlan bakonyiak az előző héten tízgólos vereséget mértek Göteborgban a Sävehof csapatára, de Mocsai Lajos vezetőedző nyomatékosította: szó sincs arról, hogy gálázni szeretnének, a céljuk minnél jobb játékkal begyűjteni a pontokat és ezzel folytatni a pozitív sorozatot. Perezék ezt várhatóan ismét telt ház előtt tehetik meg, a szurkolóknak már csak azért is érdemes kilátogatniuk az arénába, mert a találkozó után, a klub tájékoztatása szerint mindenki szabad-szervezett autogram-vadászatba kezdhet a játéktéren.

Balatonfüreden is ünnepre készülnek, hiszen a csapat első alkalommal szerepel nemzetközi kupában. A rivális HC Olimpus 85 USEFS együttese busszal érkezett Moldáviából, így közel 24 órát utazott a gárda. Pénteken délben foglalta el szállását, majd ebéd után 14.30 órától a csarnokkal is megismerkedett, 17.30-ig edzett a rivális.


Este technikai értekezleten egyeztettek a felek. Többek között arról is döntöttek, hogy a korosztályos csapatok szombaton 12 órakor, vasárnap 16 órakor csapnak össze egymással.

Bene Tamás, ügyvezető igazgatótól megtudtuk, a nemzetközi mérkőzésre külön csináltattak zászlókat is, moldáv lobogója ugyanis a szomszédos veszprémieknek sem volt.

Csima László, a BKSE elnöke elmondta még, óriási sikernek tartja, hogy alig négy éves NB I-es tagság után a fürediek kiléphetnek a nemzetközi porondra.
A játékosok technikai, taktikai tudása adott, hogy kiharcolják a továbbjutást. Mindkét meccsen fegyelmezett, koncentrált és odaadó játékot várok. Ezeken kívül szeretném, ha a játékvezetők, az ellenőr, valamint a moldávok is teljesen elégedetten térhetnének haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!