Hűtlen kezelés a DRV-nél?

Siófok - Nem elégedett a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Rt. átvilágításából levont következtetésekkel dr. Léhmann György ügyvéd.

Németh F. Bernadett

Az ő feljelentése alapján indult meg a vizsgálat. Az ügyvéd szerint hibás a következtetés, hogy a DRV Zrt. azért adta összességében 300 millió forinttal kevesebb pénzért a Mal Zrt.-nek (mint a Bakonyi Vízműnek) a vizet, mert az alumíniumipari céggel még 1976-ban megkötött szerződésben mindenkor érvényes árhatósági díj lett ellenszolgáltatásként megjelölve, vagyis a vizsgálatot lefolytatók szerint egy szerencsétlen tartalmú szerződés az okozója a 300 millió forint veszteségnek a DRV Zrt.-nél és nem valamiféle bűncselekmény. Dr. Léhmann György  ügyvéd szerint azonban az árak megállapításáról szóló törvény másként rendelkezik, s az 1976-ban kötött Mal-szerződés a mai napig hatályos.

Az ügyvéd szerint, ha a régi megállapodásban az ellenszolgáltatást a mindenkor érvényes árhatósági díjként jelölték meg, akkor a Mal Zrt.-nek a miniszter által évenként megállapított hatósági árat kellett volna mindenkor utalni a DRV Zrt. számlájára, míg a Bakonyi Vízmű felé szintén nem lehetett volna az így meghatározott ár fölé menni. Azaz szóba sem kerülhetett volna az ilyen szerződésszöveg mellett az, hogy a Bakonyi Vízműhöz képest fél áron adja a DRV a Mal Zrt. részére a vizet.

Hogy ennek ellenére mégis összesen 300 millió forinttal kevesebbet kért a regionális szolgáltató a Mal-tól a vízért, éppen a szerződés alapján bizonyítottan a hűtlen kezelés bűncselekménye minősített megvalósulását jelenti: Akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el.

Mindezt az ügyvéd szerette volna Winkler Tamás vezérigazgató tudomására hozni, ám a kapcsolatot nem sikerült felvenni vele.
- Szerettem volna elmondani az őt érdeklő SAP programmal kapcsolatosan  aminek tényleges értéke 60 millió forint, de a DRV Zrt. 20 milliárd forintért szerzett be, majd további kétmilliárd forintért SAP tanácsadási szerződéseket is kötöttek  hogy milyen bizonyítékot tudok felajánlani ennek, a szintén nyilvánvaló bűncselekménynek a bizonyítására.

- Szerettem volna elmondani neki azt, hogy vigyázzon az őt még most is körülvevő munkatársaira azért, mert a jövőben is becsaphatják úgy, mint ahogy a minapi fizetett hirdetésben megjelent fentiek szerinti hamis következtetésekkel kapcsolatosan tették. Szerettem volna elmondani neki azt, hogy azért kellemetlen számára az, hogy ha ilyen megtévesztő hirdetést olvasnak az emberek a DRV-vel kapcsolatosan, mert már nem hiszik azt, hogy bármi megváltozik a cégnél a hosszantartó bűncselekmény sorozatnak elviselése után  közölte dr. Léhmann György.

A DRV Zrt. új vezetése által elrendelt átvilágítás kapcsán közzétett adatok részeredmények, az átvilágítás még nem fejeződött be. A DRV vezetősége továbbra is elkötelezett abban, hogy a vállalat a jövőben egy egészen más szellemiségű, hatékony szolgáltatóvá váljon, ennek érdekében, az átvilágítás végleges eredményei után, megteszi a szükséges jogi lépéseket - közölte lapunkkal Jankó Gábor, a vállalat pr-vezetője.

 

Címkék#DRV#vízmű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!