Nincsenek veszélyben az EMFESZ ügyfelek

Megyei körkép - Több milliárdos tartozást halmozott fel az EMFESZ, amely kétszázezer magyar háztartást lát el gázzal. A cég vezetői vitatják a tartozások egy részét, a fogyasztókban azonban kétségek támadtak.

Németh F. Bernadett

Az EMFESZ körüli botrány a napokban robbant is és azóta mindig újabb tartozásokkal bővül: immár nem csupán arról van szó, hogy a gázt nem tudják a régi beszállítóktól beszerezni, mert milliárdos tartozásuk van, hanem arról is, hogy más partnereik, így például az E.ON is milliárdos követelésekkel áll elő.

Egyes híradások szerint az EMFESZ helyett a Gas.hu állna helyt gázszolgáltatóként, ám azzal kevesen vannak tisztában, hogy e két cég ugyanaz, vagyis a tulajdonosi kört ugyanazon személyek alkotják.
 
A rossz hírekre olvasóink is kétségbeesett kérdésekkel reagáltak. A legtöbben attól tartanak, hogy ha a cég bedől, megszűnik a gázszolgáltatás. Erre azonban nem kerülhet sor. A Magyar Energiahivatal ebben az esetben ki fog jelölni egy úgynevezett végsőmenedékest, aki a kiegyenlítőrendszerből látja el a fogyasztókat.

Szakmai informátorunk azt ajánlotta az EMFESZ ügyfeleinek, ha tartanak a havaria helyzettől, váltsanak szolgáltatót. Ennek harminc nap az átfutása. Aki régi szolgáltatójához akar visszatérni, az is megteheti, a szolgáltatónak ugyanis kötelessége befogadni az ügyfeleket.

Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2003-ban jelent meg, a földgázpiacon elsőként Magyarországon, szolgáltatásuk az egész ország területén elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!