Óvatosan a jégrelépéssel!

Napló információ - A hirtelen jött meleg miatt pénteken délelőtt erőteljesen olvadni kezdett a Balaton jege, víztócsák jelentek meg a felületén, egyes helyeken a szilárdsága is leromlott, de több helyen még biztonságosan lehetett korcsolyázni.

Győrffy Árpád

A révfülöpi korzó előtti partszakaszon kijelölt korcsolyapályát már a délelőtti órákban megszűntették, mert az olvadás miatt itt is nagy tócsák keletkeztek a jég tetején és a vastagsága is nagyon lecsökkent. Müller Márton, az önkormányzat munkatársa elmondta, hogy még saját felelősségre sem javasolják a jégre lépést, és erről tájékoztatják is a korcsolyázni akarókat.




Alsóörsön pénteken délelőtt még úgy volt, hogy van esély a szombatra tervezett jeges buli megtartására, de a déli órákban néhány óra alatt annyit romlott a jég, hogy a program elhalasztása mellett döntöttek - tájékoztatta szerkesztőségünket Hebling Zsolt polgármester.
Balatonalmádiban még bizakodóbbak, a pénteken délutánra tervezett játékos programot a partközelben kijelölt területen megtartják. A szombaton délutánra tervezett jeges rendezvényről szombaton reggel döntenek, tudtuk meg Hegyi Zoltántól, a Wesselényi strand vezetőjétől.




Szombaton reggel hozzák meg a döntést a balatonfűzfői Föveny strandra tervezett rendezvényről is, mondta Marton Béla polgármester. A jég pénteken még megfelelő volt náluk, de mint mondta, akár órák alatt is jelentős változások következhetnek be.
A balatonfüredi Esterházy strand jege jó minőségű volt még pénteken dél körül. Ott is tapasztaltak egy kis vizesedést a tetején, de a rendszeres takarításnak köszönhetően még mindig megfelelő volt a korcsolyázáshoz. A strand vezetője, Ágoston Ferenc elmondta, hogy pénteken még biztosan nyitva tartanak, a továbbiakról pedig szombaton reggel döntenek.




Tihanyban a helyi általános iskola elsős-másodikos diákjai tartottak éppen tornaórát a Belső-tó jegén, amikor éppen ott jártunk. Kicsit már itt is puhult a jég felülete, de a gyerekek szerint még nagyon jól siklott rajta a korcsolya.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!