Szándéknyilatkozat a cafeteria emeléséről

Veszprém - Szándéknyilatkozatot írt alá a közalkalmazotti cafeteria idei emeléséről a Közalkalmazotti Érdekegyeztető Tanács (KÖÉT) elnöke, valamit Pedagógusok Szakszervezetének városi titkára szerdán; az emelés mértéke havonta hétszáz forint fejenként.

Halmos György

A dokumentumot Némedi Lajos Veszprém alpolgármestere, a KÖÉT elnöke, valamint Bán Mihály, a munkavállalói oldal szóvivője látta el kézjegyével.
A közalkalmazotti érdekképviselet azt kérte, hogy 2014-ig a cafeteria mértéke érje el a közalkalmazotti cafeteria 60 százalékát, ami évente ezer forintos emelést jelentene, ugyanis tavaly az havi ötezer forint volt közalkalmazottanként.

Némedi Lajos azt hangsúlyozta, hogy a város 2011-es költségvetésében a teljes összegre nincs fedezet, hétszáz forintos emelést tudnak vállalni. Megjegyezte, hogy a cafeteria nem kötelező jellegű juttatás, azt az önkormányzat, vagy a fenntartó anyagi lehetőségeinek függvényében tudja nyújtani. Szólt arról is: nem tudnak arra kötelezettséget vállalni, hogy az intézményvezetők egy havi bérüknek megfelelő jutalmat kapjanak, ez már a tavaly költségvetésben sem szerepelt. Ugyanakkor a nyolcvan százalékos jutalmat minden intézmény kigazdálkodta. Némedi Lajos úgy fogalmazott: nincs arra garancia, hogy a közalkalmazotti cafeteria mértéke 2014-ig eléri a köztisztviselői hatvan százalékát, ezt a gazdasági helyzet és a város költségvetése sem tudja szavatolni.

Bán Mihály a szándéknyilatkozat legnagyobb értékének azt tartja, hogy létrejött, hiszen így havonta hétszáz forinttal több kerül a dolgozók zsebébe. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy meg kell újítani a köét ügyrendjét, amit március 31-ig véglegesítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!