Új edzővel kezdte a Veszprém FC az erősítést

Veszprém - Az új edző, Vágó Attila érkezésével az is bizonyossá vált, hogy legalább öt új játékost igazol a Veszprém FC labdarúgó csapata az NB II-es tavaszi folytatásra.

B. Virág Rita

Az már két napja kiderült, hogy a távozó szakvezető, Orbán Tamás helyét a pro licences Vágó Attila foglalja el az NB II-es újoncnál, a Veszprém FC-nél.
Vágó Attila a Videotonnál kezdte edzői pályafutását, az utánpótlásnál dolgozott, majd első felnőtt csapata az NB IB-s Cegléd volt. 2004-ben az NB II-ben 14. helyen álló Veszpémnél állt munkába, s fél év alatt segítségével a negyedik helyre tornázta fel magát a társaság.

Ezután az NB I-es Békéscsabánál vállalta el a szakvezetői feladatokat. Szegeden és Diósgyőrben is megfordult, majd 2008-ban Szolnokra került, ahol az NB II-ből az élvonalba jutatta a társaságot. Innen a télen távozott.

Garai Péter, a VFC elnöke elmondta, a fél éves megállapodást azzal a két feltétellel írták alá Vágó Attilával, hogy az új tréner benntartja a csapatot a másodosztályban és gondoskodik az erősítésről, vagyis legalább négy meghatározó játékos leigazolásáról.
- Az őszi szezon zárultával négy játékostól váltunk meg. Hozzájuk csatlakozott Foki és Miskei, akik munkahelyi elfoglaltságaik miatt nem tudják vállalni a rendszeres gyakorlásokat. Ráadásul Kalcsó is szerződése felbontását kérte, mert kedvese után Győrbe költözött. Szóval mindössze 12 mezőnyjátékos áll rendelkezésünkre, akik közül Kollár és Karakai sérülése után lábadozva egyelőre csak könnyített munkát végezhet. A laikus is látja, nagyon kevesen vagyunk, mindenképpen erősítésre szorulunk - hangsúlyozta a klubvezető.



Garai Pétertől megtudtuk, hogy három labdarúgóval sikerült megállapodniuk. Bizonyossá vált, hogy Hegedűs Gyula Veszprémben folytatja pályafutását. A 30 éves belső védő az NB I-es Szolnok együttesében játszott legutóbb, mint ahogy Hevesi-Tóth Tamás is. A 24 éves támadó és az előbb említett hátvéd egyaránt Vágó Attila kérésére érkezik a királynék városába. Azok a pletykák is igaznak bizonyultak, miszerint Zsemlye György is a VFC alkalmazásába került. A 24 éves szélső-középpályás játékjoga az NB I-es Zalaegerszegé, így itt kölcsönben szerepelhet.

A zuhanyhíradó hírbe hozta még a VFC-vel a Dunaferrel korábban bajnoki címet szerzett védőjátékost, Molnár Zoltánt, valamint a Lombard Pápa labdarúgóját Germán Tamást is. Erről Garai Péter úgy nyilatkozott, több NB I-es futballistával tárgyalásban állnak, de nem szabad bedőlni minden híresztelésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!