Rédli Andrásé a legjobb sportolói cím

Tapolca - Rédli András vívó kapta a legjobb sportolói címet tavalyi teljesítménye alapján, míg a Tapolcai Testnevelési és Sport kitüntetést Antal Lászlóné testnevelő és Simon Mihály dzsúdómester vehette át a péntek esti sportgálán.

Szijártó János

 
A Városi Rendezvénycsarnokban ezúttal is  ünnepélyes külsőségek mellett, zenés blokkokkal és filmes bejátszásokkal tagolva bonyolították le a város életében 2010-ben  kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolók díjazását. Elismerték  az iskolai-, és diáksport kategória legjobbjait, az élsport-utánpótlás kiválóságait, az élsportban jól teljesítő  felnőtteket, illetve a kevéssé ismert sportokban kiemelkedő eredményt elérőket.
A mostani  gálán  Rédli András  vehette át a város legjobb sportolója címet Császár László polgármestertől. A tehetséges vívó a tavalyi világbajnokságon a párbajtőrcsapat tagjaként  elért bronzéremmel és az országos bajnokság egyéni harmadik, valamint a csapat második helyével írta be magát a város történelmébe. Az önkormányzat az idén Antal Lászlónét, a női kézilabdában  edzőként is eredményesen tevékenykedő testnevelőt, valamint az immár hét danos, világbajnoki címmel is büszkélkedő Simon Mihályt részesítette Tapolcai Testnevelési és Sport kitüntetésben. Az elismeréseket  Császár László polgármester és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke adta át a két  kiváló sportembernek. Az egykori olimpiai bajnok tornász, miután a közönség a nagy kivetítőkön megtekinthette az  aranyat  hozó lólengés-gyakorlatát, szép szavakkal illette Tapolca sportéletét. Hangsúlyozta, hogy a város közel évszázados sportmúltja tele van szép, maradandó eredményekkel,  amelyekről  olimpikonok tanúskodnak,  valamint  a különböző világversenyeken, országos megmérettetéseken összegyűjtött  sok, szépen csillogó érem. Borkai Zsolt beszédében külön kérte a polgármestert és a képviselő-testületet a sport további kiemelt támogatására.
 
 
Az idei, immár tizennyolcadik alkalommal megrendezett  sportgálán is igényesen kialakított környezet, jól szerkesztett műsor fogadta a vendégeket. Az elismerések átadása és a sportolók bemutatása közötti percekben   a tapolcai Team 4 Music Együttes három kitűnő énekese szórakoztatta a közönséget. A díjak átadása és a közös fényképezkedés után  Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke  köszönte meg a dicsőséget hozó teljesítményeket,  majd megnyitotta a  bált. A hajnalig tartó  vidám  mulatságot a Silver Band együttes zenéje alapozta meg, de Dévényi Tibor retro partija is nagy sikert aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!