Szállodaberuházás - Nem ért egyet a polgármester és a testület

Badacsonytördemic - A község öttagú képviselő-tesületének négy tagja közleményt adott ki a Badacsonytördemiccel közös közigazgatás alá eső Badacsonylábdihegyre tervezett szállodaberuházással kacsolatban.

Szijártó János

A lapunknak Sellyei Gábor alpolgármester által eljuttatott közleményből egyrészt kiderül, hogy a beruházással kapcsolatban a testületnek más a véleménye, mint a polgármesternek, de azt is leszögezik, hogy az előző ciklus testülete által támogatott beruházás megvalósításával egyetértenek.

Létrejöttét a település szempontjából kedvezőnek ítélik, amennyiben a szállodaépületet tájba illő külsővel valósítják meg, és tisztázódnak a közelmúltban felvetődött kérdések. Ennek érdekében vizsgálóbizottság megalakítását és közlekedési hatástanulmány készíttetését határozta el a testület, és az eljárásba immár ügyfélként is bejelentkeztek.

Sajnálatosnak tartjuk azt is, fűzte hozzá Sellyei Gábor alpolgármester, hogy a szállodaépítés kapcsán a helyi lakosok körében aláírásgyűjtés zajlott, hiszen ebben az ügyben jelenleg még számos kérdés tisztázatlan. Például nem tudják azt sem, hogy a projekt megvalósulása esetén kötelezhető-e az önkormányzat a jelenleg hatályos rendezési terv megvalósítására, amely beláthatatlan terheket róna a falura.

Ugyanakkor a képviselő-testület bízik abban, hogy egy olyan beruházás jöhet létre, amely kölcsönös előnyökkel jár a befektető és az önkormányzat számára, és elfogadható alternatívát nyújt a Badacsony-hegy sorsáért aggódó civil szervezetek, magánszemélyek számára is - tette hozzá az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!