Átadták az idei Csillag-díjakat

Veszprém - Az idei év Csillag-díjait dr. Papp Béla gyermekháziorvos és dr. Gécs Sándor urológus főorvos kapta magas szakmai színvonalú, betegbarát munkájáért.

Tiger Szabolcs

Az öt éve elhunyt dr. Csillag József főorvos emlékére 2009-ben alapították meg a Csillag-díjat, melyet minden évben egy, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban dolgozó orvos és egy, a kórházzal szoros kapcsolatban álló háziorvos kap. A keddi emlékülésen dr. Vándorfi Győző főorvos köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Balczár Lajos pszichiáter tartott könnyed tudományos előadást a placebóról.  Utána adták át hivatalosan az Aegis gyógyszergyár által felajánlott   díjakat, s a kitüntetettek röviden vázolták szakmai életútjukat. A ceremónia végén dr. Rácz Jenő igazgató köszöntötte a díjazottakat. 

 



- Olyan orvosok kapták most az elismerést, akik placebóként, már betegbarát hozzáállásukkal és magas felkészültségükkel is gyógyítják a betegeket. Dr. Papp Béla gyermek-háziorvos 1973-ban diplomázott, sokáig a veszprémi gyermekkórházban dolgozott. Négy évet töltött el Líbiában, majd hazatért a megyeszékhelyre, ahol azóta is dolgozik. Gyermekorvost most először jutalmaztak a díjjal. - Személyesen is ismertem Csillag Józsefet, emiatt még inkább megtisztelő ez az elismerés  fogalmazott.

Dr. Gécs Sándor urológus főorvos 1984-ben diplomázott és a veszprémi kórházban kezdett dolgozni. Többször járt külföldön, az ott eltanult technikákat osztályvezetőként folyamatosan építette be a kórház életébe. - Ezúton szeretném megköszönni kollégáimnak, hogy érdemesnek találtak és jelöltek erre a kitüntetésre - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!