Magas színvonalon - Négy napig tart a kardiológusok találkozója

Balatonfüred - Megkezdte munkáját a Magyar Kardiológusok Társaságának éves tudományos kongresszusa.

Tiger Szabolcs

A már több évtizedes múltra visszatekintő szakmai találkozó négy napon át tart Balatonfüreden, ahol a kardiológusszakma színe-java ismerkedhet meg a legújabb kutatási eredményekkel. Az ünnepélyes megnyitón dr. Veress Gábor, a füredi Állami Szívkórház főigazgatója mondott köszöntőt.

- Ez a kongresszus már egy jól bevált márkanév a hazai orvosi körökben és lassan már külföldön is, mely jól szolgálja a hazai kardiológia fejlődését - mondta el a kardiológus főorvos, aki az egészségügyre nehezedő terhekről is beszélt.

- A kardiológusok zöme a nehéz körülmények ellenére is magas színvonalon végzi gyógyítómunkáját, miközben az oktató- és tudományos tevékenységre is hagy időt. Aggodalmakkal és reménnyekkel vegyesen várjuk az egészségügy strukturális változásait, a nagytérségi szerveződést, az új  munkamegosztást a kórházak között. Napjaink legkomolyabb vitája az egészségügyi dolgozók bérezése és elvándorlása, bízunk benne, hogy átgondolt, megnyugtató program készül ennek megoldására is.

A köszöntő után díjak átadására került sor, majd dr. Jánosi Andrásnak adták át a Lengyel Mária-emléklapot.

A tavaly elhunyt kardiológus professzor asszonyról maga a díjazott tartott tartalmas, ám egyben érdekfeszítő emlékelőadást.

Délutántól már a tudományos szakmai előadások következtek, a konferencia szombaton zárul.

 

A kardiológuskonferencián több díjat is kiosztottak. A Cardiologia Hungarica 2010 elismerést tudományos munkájért idén dr. Erdei Tamás és dr. Hertelendi Zita kapta meg. A társaság Lozsádi Norbert ifjúsági díját dr. Harmati Gábor és dr. Szentandrássy Norbert vehette át, végül a Magyar Kardiológusok Társasága és a Richter Gedeon gyógyszergyárral közös  pályázaton dr. Radovits Tamás indult sikeresen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!