Feladatuk nem változott: ellenőrizni az ország légterét

Veszprém - Megalakulásának 62. évfordulója alkalmából tartja csapatünneppel egybekötött családi napját szerdán az MH 54. Veszprém Radarezred.

Szabó Péter Dániel

- Szervezeti felépítés és a rendelkezésünkre álló technika folyamatosan változott az elmúlt hat évtizedben, ám a feladatunk nem: ellenőrizni az ország légterét - mondta el szerda reggel a veszprémi Kossuth-laktanyában felsorakozott állomány előtt Zentai László alezredes. A veszprémi alakulat megbízott parancsnoka köszöntő beszédében felidézte az ezred jogelődjét, az Országos Légvédelmi Parancsnokság alárendeltségében 1949. június 15-én megalakított Légi Figyelő és Jelzőrendszert, amely száznál is több őrssel látta el tevékenységét az országhatár és a fontosabb objektumok és légifolyosók mellett.

- Elkötelezettség és képesség a folyamatos megújulásra: ez köti össze ezredünk múltbeli és a jelenlegi katonáit - hangsúlyozta az alezredes, aki elismeréseket is átadott az alakulat legjobbjainak. A hagyományteremtő céllal idén alapított "Év embere" kitüntetést Kincses József százados, a réskitöltő radarszázad parancsnok-helyettese vehette át Zentai Lászlótól.

A csapatünnep a Jutasi úti Honvéd-sporttelepen családi- és sportprogramokkal folytatódott. A csokikeresés éppúgy nagy siker volt, mint a családi tájfutás, a gyermekeknek tartott kézműves foglalkozás vagy épp a derék férfiakat bográcshoz csábító főzőverseny. Délután látványos sport- és technikai bemutatóknak, valamint zenés-táncos kulturális műsoroknak tapsolhatnak a katonacsaládok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!