Kommunikációs trükközés kormányzás helyett

Veszprém - Az elmúlt nyolc év felelőtlen ellenzéki szerepét felelőtlen kormányzás követte, ennek kritikátlan támogatója, kiszolgálója a Fidesz-KDNP kétharmados többségű frakciója - értékelte az elmúlt fél év parlamenti munkáját az MSZP megyei elnöke.

Halmos György

Pál Béla véleménye szerint tervszerűtlen, túlhajszolt és feszített ütemű a törvényhozási munka, aminek egyetlen célja van, hogy minden esetben a kétharmados kormánypárt akarata érvényesüljön.

- A jelenlegi parlamenti ciklus jellemzője, hogy gátlástalanul a Fidesz hatalmi törekvéseit, annak bebetonozását szolgálja. Hozzátette: a másik jellemzője, hogy az intézkedések nem a többség érdekeit szolgálják, hanem a körülbelül 20 százaléknyi magasabb jövedelműét. Példaként az egykulcsos személyi jövedelemadót, illetve a munkajogok csorbítását nevezte meg az ellenzéki politikus.

A megyei elnök szerint a jogbiztonság megcsúfolása a visszamenőleges hatályú törvénykezés, ezért az MSZP a népszavazást kezdeményez, hogy ez a lehetőség megszűnjön. Megemlítette azt is, hogy újra benyújtják javaslatukat, miszerint alakítsák kétkulcsossá a személyi jövedelemadót. Megemlítette, hogy Gőgös Zoltánnal összesen kétszáz módosító indítványt nyújtottak be, ezek közül mindössze egyet fogadtak el.

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a Fidesz kommunikációs trükközése nem felelős kormányzás. Úgy véli, hogy ezek közé tartozik a nemzeti eszközkezelő létrehozása, vagy a jégkár enyhítésére felajánlott összeg. Míg ellenzékben a jövedéki adó csökkentése érdekében kampányoltak, most a 400 forintos literenkénti benzinár ellen nem tesznek semmit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!