Kelendő a tudás

Berhida - Akkora volt a túljelentkezés az önkormányzat és a munkaügyi központ által meghirdetett OKJ-s képzésekre, hogy felvételi vizsgát kellett tartani az érdeklődőknek a kultúrházban.

Szabó Péter Dániel

Parkgondozói, illetve külső hőszigetelői tanfolyamot indítanak augusztus végétől Berhidán. A két képzésre összesen 75-en jelentkeztek a településen, közülük az előzetes alkalmassági vizsgálatot követően 64-en tehettek felvételi vizsgát a minap.

A munkára vágyó megjelenteknek egy matematikai, logikai és szövegértési feladatokat tartalmazó tesztet kellett megírniuk, a legjobban teljesítő 20-20 jelentkező vehet részt a tanfolyamon. 


- Alapvető célunk, hogy munkalehetőséget biztosítsunk a helyieknek, akik ráadásul piacképes szaktudást is kaphatnak a három, illetve hat hónapig tartó képzés során. Az elméleti órákat, amelyeken számítástechnikai képzést is kapnak a résztvevők, az Ady iskolában tartja a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával szerződött cég, míg a gyakorlati helyszínt az önkormányzat biztosítja majd. Az OKJ-s tanfolyamot sikerrel elvégzőket a közmunkaprogramban tovább foglalkoztatja majd a város, illetve bízunk abban, hogy vissza tudjuk terelni őket a munkaerőpiacra is - mondta el kérdésünkre Pergő Margit, a település polgármestere.
 
A szerdán tartott felvételi vizsga előtt egyébként különórákat is vehettek az érdeklődők. Karácsony József, a Településellátó és Szolgáltató Szervezet (TESZ) vezetője két alkalommal is korrepetálta a jelentkezőket, akik nagy kedvvel készültek a tesztre. A legjobbak csütörtökön már orvosi vizsgálaton vehettek részt, s készülhetnek a hónap végén startoló tanfolyamra.

A kezdeményezés nem új keletű Berhidán. A településen az elmúlt években összesen hatvanan végezték el sikerrel a térburkoló, illetve a parkgondozó tanfolyamot. A szaktudást szerző helyieket a közmunkaprogramban lehetőségeihez mérten foglalkoztatta is az önkormányzat, a térburkolók keze munkáját dicséri például a kultúrház, illetve a temető előtti terület is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!