Ezt jól elintéztük - írtják a parlagfüvet a Füredidomb határában

Veszprém - Ahogy arról korábban beszámoltunk, a város határában, a Füredi út és a körgyűrű találkozásánál, a többhektárnyi, gazdátlannak tűnő területen méteresre nőtt a parlagfű. Az erről megjelent írásunk után kezdték el írtani a gaztengert. A terület tulajdonosa ellen közigazgatási eljárás folyik.

Szausev Xénia

Az említett terület jópár éve magántulajdonban van, de közigazgatásilag Veszprémhez tartozik: a Baumax akar áruházat nyitni. Ennél azonban nagyobb területre lenne szüksége, amit még nem kapott meg, így átmeneti hasznosítás során került oda a sitt, a szennyvízcsatornázás mellékterméke, majd a parlagfű.

Sebestyén Violetta a polgármesteri hivatal egyetlen környezetvédelmi ügyintézője korábban nem kívánt nyilatkozni folyamatban lévő ügyről, telefonos megkeresésünkre ma sem reagált, így végül dr. Fejes István aljegyző nyilatkozott.

Elmondta, közigazgatási hatósági ügyben, felvilágosítás nem adható, amíg az folyamatban van. Annyit azonban elárult, hogy az említett terület tulajdonosa ellen közigazgatási eljárás folyik. Hangsúlyozta, az önkormányzat vagy lakossági bejelentésre mozdul, vagy maga a hivatal szakemberei járják a várost, és ahol kell, felszólítanak a kaszálásra. Ha nem kaszálnak záros határidőn belül, akkor bírságol a hivatal és kényszerkaszálást végez (melynek költségeit a vétkessel fizettetik meg).


Előzmények:

Jelentjük, tovább virágzik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!